El passat 15 d’abril, organitzat per el Club Roma Barcelona, i la Fundació Ernest Lluch amb la col·laboració de FATEC i la Cambra de Comerç de Barcelona, es va celebrar en el Palau Macaya de Barcelona la tercera sessió del Cicle “De Plató a Aristòtil: gaudir o patir la longevitat”.

Amb la ponència – SOLEDATS: DEL CANVI SOCIAL A LA PROMESA TECNÒLOGICA – que va corre a càrrec de Txetxu Ausín, investigador científic i director de l’Institut de Filosofia del CSIC (Grup d’Ètica Aplicada, GEA), les àrees de recerca i treball del qual són l’ètica pública, la bioètica, els drets humans i la filosofia de les tecnologies disruptives.

El ponent va centrar l’eix del diàleg al voltant de la soledat no desitjada, ja que és la que sol generar dolor i esdevenir una qüestió social. És un problema clau com a determinant a l’hora de debilitar la salut de la gent gran establin correlacions entre la solitud i l’augment de malalties cardiovasculars, psicològiques i inclús altes taxes de suïcidi.

Va comentar que en una societat digitalitzada, moltes de les solucions possibles als problemes de la soledat s’han relacionat amb les noves tecnologies. Tot i que poden ser útils per pal·liar els efectes de la soledat, no són la solució al problema que passa per un augment de la intervenció pública.

La sessió va permetre una conversa rica entre el públic i l’investigador basc.

Tags:

Comments are closed