Darrera sessió del cicle organitzat conjuntament amb el Club de Roma, la Fundació “la Caixa” i la col·laboració de la FATEC
El passat dilluns 21 d’octubre es va celebrar la sessió de tancament del cicle “De Plató a Aristòtil: gaudir o patir la longevitat” que s’ha celebrat al llarg d’aquest 2024 al Palau Macaya de la mà de la Fundació Ernest Lluch i el Club de Roma amb la col·laboració de la FATEC.La Jornada va ser iniciada Institucionalment per part del Sr. Jaume Lanaspa – President de la Oficina del Club de Roma a Barcelona i el Sr. Josep Carné, President de la FATEC, així com per part del director de la Fundació Ernest Lluch, Sr. Ferriol Sòria.
La sessió, conduïda per Ferriol Sòria, director de la Fundació Ernest Lluch va dur-la a terme amb la ponència de Nena Georgantzi, Directora de polítiques sobre Drets humans i no discriminació de la AGE Platform Europe. Professora adjunta a la Universitat de Galway (Irlanda)
Georgantzi es va preguntar perquè fer-se gran sovint va aparellat a un relaxament del compliment de drets humans fonamentals i com aquest fet ha arribat a estar fins i tot sustentat per sentències jurídiques. Es va endinsar a analitzar els biaxos legislatius existents que reforcen aquesta situació, també biaxos en les polítiques públiques i també en la seva implementació pràctica. Va concloure que l’edatisme fomenta situacions de desigualtat fet que acaba invisibilitzant no només els drets de les persones amb edat avançada sinó també la seva presència física en llocs de decisió i participació. Va avançar quins elements de lluita contra aquesta situació es poden dur a terme i va centrar-ho en la demanda d’una convenció a la ONU sobre gent gran que expandiria la noció de drets humans universals en el context de l’envelliment i un enfocament de cicle de vida.
Comments are closed