El 30 de setembre del 2024, FATEC representat per Simon Schwartz Riera MD,PhD va desenvolupar en el CASAL d’Arenys de Munt la temàtica de l’alimentació i la nutrició de les persones grans.
La metodologia va ser compartir amb els assistents. cada opinió sobre els següents punts:
- Menjar poc per viure més ?.
- Si tens insuficiència respiratòria han de menjar més hidrats de carboni?
- Quan augmenten els triglicèrids en sang hem de disminuir els greixos?
- Es millor ser vegetaria?.
- Es poden prevenir malalties amb la nutrició?
Després de una discussió participativa i animada amb els assistents es va poder demostrar una vegada varen fer a) càlculs de despesa energètica tan en homes com en dones i tenint en compte la proporció de nutrients: Proteines20%,lípids 30%, hidrats de carboni 50% i utilitzant un factor d’activitat de 1.5 que el ponent havia publicat en revistes amb factor d’impacte. b)Els càlculs quantitatius de tolerància metabòlica que es veuen en uns de les diapositives i fen un exemple per una persona de 70 Kg.i analitzant la seva metabolització, s’arriba a les següents conclusions saludables:
1-S’ha de menjar poc i sovint.
2-En la insuficiència respiratòria es millor incrementar els greixos
3-Si augmentant els triglicèrids es millor disminuir els hidrats de carboni
4- s’analitzen les avantatges i inconvenients de ser vegetarians estrictes , ovolacto-veveterians i ser omnívor s’arriba després d’un debat que ser ovolacto-vegeteria es més fàcil per la salut que ser vegetarià estricte ja que es necessita un gran coneixement de la barreja de vegetals que s’ha de fer per aconseguir els 20aminoàcids proteinogènics que son vitals. Ser omnívor es molt fàcil i saludable ja que tenim la gran avantatge de la nostre dieta mediterrània
.
Comments are closed