Esta web utiliza cookies para mejorar la experiencia de navegación. Puedes aceptarlas y continuar navegando o revisar las preferencias de privacidad en cualquier momento.
Un any més, FATEC ha participat en la formació d'alumnes de 5è en l'Assignatura d'Envelliment/Geriatria tant a la Facultat de Medicina/campus de Manresa i la de Vic.
El format de la sessió ha estat la del Taller "L'Envelliment en primera persona - compratir per fer-ho millor" per donar contingut a l'assignatura de cinquè curs de medicina "La Continuïtat Vital. Canvi en l'Organisme: Envelliment. L'objectiu del taller, que ha estat impartit per la Sra. Chón González a Manresa i Sr. Josep Carné a Vic, ha estat el de donar a conèixer quina és l'experiència de l'envelliment per part de persones grans, així com per poder transmetre la visió que tenim con a eina bàsica per a la personalització de l'atenció i la planificació dels serveis sanitari, que ens ha permès exposar.
De tant en tant, alguna notícia ens esgarrifa i ens fa reaccionar. Avis que moren en residències intentant-se deslligar de les corretges que els immobilitzen. Fills amb algun tipus de trastorn que agredeixen la mare o el pare.
Cuidadors que perden el control... Són casos extrems. La punta de l'iceberg d'una problemàtica que, malgrat estar ben definida des de fa trenta anys i disposar de protocols d'actuació per identificar-la, continua molt més oculta del que creiem. L'OMS estima que el 15% de les persones grans pateixen algun tipus de maltractament. Extrapolant les xifres, això voldria dir, segons calcula l'advocat Jordi Muñoz, membre d'EIMA, que a Catalunya hi hauria més de 200.000 persones grans que estan patint, de forma flagrant o més subtil, algun tipus de violència.