x logo ceomaEl 30 juny 2022 a Madrid, CEOMA va presentar un manifest per impulsar l’envelliment saludable arreu de l’Estat, que va aplegar l’adhesió de 30 entitats entre les que es troba la FATEC.

 

 

logo mailchimp lagranpantallaFestival de Cinema LA GRAN PANTALLA

Tornem a les sales de cinema! Del 28 de juny al 3 de juliol

 

 

15juny 1L’ONU va declarar el 15 de juny com El Dia Mundial de Presa de Consciència de l'Abús i Maltractament a la Vellesa amb l'objectiu de conscienciar i denunciar el maltractament, abús i patiments a què són sotmesos moltes persones grans a tot el món.

 

 

fatec120 dol

El passat 18 maig 2022, ens ha deixat el company Mario Cugat Leseurs, qui durant 12 anys en va ser el nostre president.

 

 

 

x solidaritatintergeneracionalLa FATEC com l’organització de referència en el món de la gent gran a Catalunya, en el Dia Europeu de la Solidaritat entre Generacions que se celebra cada 29 d’abril, hem volgut aprofitar aquesta diada per advoca per una societat per a totes les edats.

 

 

 

x logo fatec 150La FATEC (Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya), com entitat de referència de la gent gran a Catalunya, en resposta a un sentiment generalitzat sobre el descontentament amb els serveis que rebem per part de les entitats financeres com també...

 

 

 

 

x pau

Davant les terribles noticies que sacsegen el món, per la guerra a Ucraïna, des de FATEC i en nom dels més de 500 Centres de gent gran que formem aquesta família amb prop de mig milió de persones, ens hem posicionat a través d’un manifest en contra de la guerra i a favor de la PAU.

 

 

 

x GOGG FATECEn resposta a un sentiment generalitzat de atenció inadequada per part del sector bancari a les necessitats de servei que tenen alguns col·lectius entre ells el de la Gent Gran, i la convicció que el tracte inadequat al que ens referim, esdevé en maltractament tal com ho defineix la OMS,- “l’acció, única o repetida, o manca de resposta apropiada, que s’esdevé dins de qualsevol relació on existeixi una expectativa de confiança i que produeixi dany o angoixa a una persona”.

 

 

fatec120 dolFRANCESC FERNANDEZ SIMÓ

Tots guardem un record molt intens, agraït i amical del nostre company Francesc.

Nascut el 21 d'agost de 1928 a Barcelona i morí el passat 19 de desembre de 2021.

 

 

 

x voluntariat

El 5 de desembre es celebra a tot el món el dia Internacional del Voluntariat que s’està celebrant des de l’any 1985, decretat per l’Assemblea General de les Nacions Unides, on les Entitats ens volem unir per la promoció i difusió d’aquest dia.

 

 

 

 

portadaConteRoser

Tothom coneix alguna història de coronavirus per haver afectar a una persona propera, des de FATEC i com a resultat de una trobada efectuada al Casal de l’Avi de la Jonquera vam parlar amb la Rosa Esteba, que ens va explicar la seva vivència de haver tingut la pandèmia.

 

 

 

x LaPalma

Aquests dies tots estem molt atents al que està succeint en l’Illa de La Palma, i creiem que està ocasionant un mal irreparable als Conciutadans d’aquella zona, i és per això que des de FATEC, en nom dels nostres Casals i dels seus socis hem emès el comunicat adjunt solidaritzar-nos en el seu dolor