Les persones grans formem part d’unes generacions que hem viscut una dictadura en la que hem patit actes de repressió, empresonament, privació de llibertats d’expressió, manifestació, civils i lingüístiques, etc. i quant crèiem que això eren coses del passat, ara tenim la sensació de que, de cop i volta, hem retrocedit 70 anys.

FATEC, la Federació d’Associacions de Gent Gran de Catalunya, que té el mandat en favor del dret a decidir de més de 600 casals de gent gran de tota Catalunya, amb tot el respecte als diferents pensaments i posicionaments ideològics, de per si legítims. Manifestem la nostra indignació davant una manera d’actuar arbitraria i, en contra de la judicialització de la política que, de forma desmesurada i incomprensible, està portant a terme el govern de l’Estat, vulnerant els drets fonamentals de la democràcia.

No entenem la detenció de dirigents politics i funcionaris, els registres a institucions, empreses i domicilis i les conseqüents incautacions, així com la imputació del alcaldes. Però sobre tot, la intervenció de la Generalitat i de les seves funcions, anul·lant els poders del nostre Govern, ja que aquestes mesures afecten a tots els catalans -pensin el que pensin-. Per tot això, volem donar el nostre suport a totes les institucions catalanes.

I instem a qui correspongui (Govern de l’Estat, Jutges, Fiscals, etc.) a aturar aquests disbarats i a buscar una sortida que ens tregui d’aquest atzucac.

 

Barcelona, 21 setembre 2017
Josep Carné Teixidó

President, en nom de la comissió permanent de FATEC

 

josep carne