La Federació d’Associacions de Gent Gran de Catalunya –FATEC-, està formada per una majoria de persones que varem néixer a la primera meitat del segle passat, i hem viscut els efectes d’una dictadura que va segar-nos, molts dels drets i les llibertats politiques i socials en nom de la unitat de l’Estat.

Ara, al final de la segona dècada del segle XXI, ens sorprèn una sentencia tan dura al presos catalans i ens dona la clara sensació que alguns integrismes no han canviat. Per tant volem manifestar:

  • El nostre desacord amb aquesta sentència que no resol en absolut l’històric conflicte polític entre Catalunya i l’Estat i denunciem la que considerem una condemna que nomes tindrà efectes negatius.
  • Lamentem profundament la judicialització de la política, punt al qual mai no s’hauria d’haver arribat, per negar-se a posar sobre la taula solucions politiques a conflictes politics, on el diàleg i la negociació son la única sortida.
  • Denunciem les conseqüències que aquesta sentència pot tenir sobre els drets polítics, els de manifestació i els d’expressió, i que suposa un evident retrocés en la qualitat democràtica.
  • Creiem que el diàleg, els consens i una gestió política son la única manera com es pot solucionar els problemes d’encaix entre els catalans i la resta de l’estat. El partidisme, l’electoralisme i la força, la de l`’Estat, no son les eines adients en aquests difícils moments. Per tant demanem als partits polítics i a les institucions públiques escollir el camí de la negociació i l’acord polítics posant fi a la judicialització d’aquest conflicte.

Els anys que tenim a sobre en porten a fer una crida a la ciutadania, que si vol, té el dret a demostrar el seu rebuig i la seva indignació a aquesta sentència de la forma que consideri més oportuna però sempre, sempre de forma pacifica, per reivindicar els drets democràtics i la llibertat.

Josep Carné Teixidó
En nom de la junta directiva de FATEC
Barcelona 14 octubre 2019