Joan Gratacós, també conegut entre nosaltres per Joan de Besalú, ha mort el 31 de gener de 2020 amb 92 anys. Ha estat el President de l’Agrupació Territorial de FATEC a les Comarques Gironines durant mes de 20 anys, membre de les successives Juntes Directives, un puntal, un estímul i un dels millors amics possibles de tots.

Va ser membre actiu de Consell de la Gent Gran de Catalunya i Delegat comarcal del Consell Consultiu de la Gent Gran de la Garrotxa i membre actiu en la organització i en els treballs previs i posteriors dels diversos Congressos Nacionals de Gent Gran celebrats cada quatre anys

També va ser el Jutge de Pau de Besalú, durant trenta anys, locutor de la radio local, actor de teatre d’aficionats, va impulsar l’associació de donants de sang i participava molt activament en associacions i activitats culturals, folklòriques i de lleure de la Ciutat com a impulsor i directiu.

Sastre d’ofici, amb botiga a Besalú, sempre va ser un ciutadà actiu, un prohom de la Vila, un home imprescindible per entendre el cor de Besalú i que va omplir pagines impressionants de la vida de la Ciutat.

Tots recordarem la capacitat d’organització i de convocatòria que tenia, quant per celebrar el Dia de la Gent Gran o el de la Dona, reunia fins a 600 i a 900 persones grans de dites Comarques Gironines en una festa i un dinar. Ell va impulsar el coneixement, la presencia i la important activitat de Fatec en aquells indrets.

A la seva esposa Catalina, les seves filles i els familiars i amics i al seu successor al front de l’Agrupació, Jaume Figueres i als seus companys de Junta tot el suport, el possible consol i el record que expressem amb aquest vers de M. Martí i Pol:

 

Em costa imaginar-te

absent per sempre,

tants de records de tu

se m’acumulen,

que ni deixen espai

a la tristesa,

i et visc intensament

sense sentir-te