El dia 8 de març i des de l’any 1977, es celebra a tot el món el dia internacional de la dona. Des de FATEC (Federació d’Associacions de Gent Gran de Catalunya) ens volem sumar a la crida per la igualtat.
I ho fem pensant que nosaltres venim d’una generació on el masclisme se’ns dubte ha tingut una forta influencia en el desenvolupament de la infància de moltes, de les que ara son dones grans i, en conseqüència en el futur esdevenir de les seves vides.
Son les dones, que avui son grans que des de fa molts anys han estat bel·ligerants contra el masclisme i les seves conseqüències. Tanmateix malgrat aquest treball, som conscients de que aquest estereotip ha afectat a la vida i a la situació actual d’elles.
Com a exemple, moltes d’aquestes dones van tenir una formació acadèmica limitada ja que en la nostra generació i en la nostra infància, en les famílies més senzilles si era possible que uns fills continuessin a l’escola es prioritzava als nois, com també era una norma que eren ells qui es quedaven amb el negoci familiar. Les noies, que podien estudiar, feien “cultura general”, algunes batxillerat i, una minoria estudis superiors. Afortunadament tot això ha canviat ja que veiem que actualment a les Universitats hi ha més noies que nois.
Davant d’aquestes experiències, i moltes més, seguin els passos de la campanya de l’ONU, des de FATEC, ens solidaritzem en el lema d’aquest any "SÓC DE LA GENERACIÓ IGUALTAT: PELS DRETS DE LES DONES", perquè mai més cap dona sigui discriminada pel sol fet de ser dona

Josep Carné Teixidó
President