x logo UVIC

Joan Monclús, Maria Lluïsa Navarro, Maria Rosa Oriach i Chón González Mestre, membres del Programa de FATEC “La Residència a la que m’agradaria anar a viure”, van assistit el 28 de març de 2023 a la sessió de treball i reflexió compartida sobre propostes de millora del sector residencial de Catalunya...

 

 

x raef
El 22 de març a la seu de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya (RAFC). l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació(ACCA) ha organitzat una taula rodona per parlar de l’envelliment saludable que ha comptat amb la col.laboració del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona(COFB)

 

 

x logoParlamentAhir,(22/03/2023), En Josep Carné, Jordi Romero, Enric Ollé i Chon Gonzalez de FATEC, vam estar invitats a la sessió del ple del Parlament de Catalunya on es va sotmetre aprovació la proposta de “Llei de la Gent Gran” que va presentar el grup parlamentari Socialista Units per Avançar.

 

 

 

x llavaneresXerradaAjutsPer acabar amb el cicle de xerrades, que des de FATEC hem realitzat al Casal de la Gent Gran de Llavaneres, el 16 de març de 2023, el president Josep Carné va parlar sobre edatisme com la discriminació que per edat podem patir les persones grans en tots els seus aspectes.

 

 

x pessebres22El passat 10 de març 2023, ha tingut lloc el lliurament de diplomes als participant al XXII Concurs de Pessebres que organitza cada any FATEC, en aquesta ocasió cal destacar que els participant no han estat només els de l’àrea metropolitana de Barcelona, sinó que hi ha pogut participar Casals de tota Catalunya.

 

 

x MedicinaVicEl 14 de març 2023, FATEC ha participat en la formació d’alumnes de 5è en l’Assignatura d’Envelliment/Geriatria a la Facultar de Medicina/campus Manresa i campus Vic. Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC)

x diaDona23El dia 8 de Març es celebra com cada any el dia internacional de la Dona, fent especial menció segons la ONU, per un món digital inclusiu:

 

 

x PROBCN23La FATEC com a entitat que ha participat en l’elaboració del document ‘Projecte Pro BCN 2023’per analitzar el present i futur de Barcelona, ha estat present a l’acte de lliurament de les propostes als candidats a l’alcaldia de Barcelona.

 

x logoFATEC40Aquest 27 de febrer la 12ª trobada de Casals, que ha començat amb la intervenció del president de FATEC Sr. Josep Carné per donar la benvinguda a la cinquantena de casals que s’han connectat. Ha fet referencia a que avui es celebra a tot el món el “Dia Mundial de les ONG”, una efemèride que commemora la lloable tasca de les persones que formen part d'aquestes organitzacions socials, visibilitzant-ne la importància i l'impacte en la societat.

 

 

x diaONGCom cada 27 de febrer des de l’any 2014 celebrem el “Dia Mundial de les ONG”, una efemèride que commemora la lloable tasca de les persones que formen part d'aquestes organitzacions socials, visibilitzant-ne la importància i l'impacte en la societat.

 

 

x maltractaments tvSeguint amb el cicle de conferències que FATEC està realitzant en el CASAL DE LA GENT GRAN DE LLAVANERES, el passat dijous dia 16 de Febrer, es va realitzar una trobada per parlar del MALTRACTE PSICOLÒGIC on la nostra tècnica Sra. Sílvia Fontanet, va poder parlar de les emocions, contemplant-ho com un estat mental i la resposta psicològica que provoca.

 

 

x curaEl 11 de febrer 2023 en el Campus Raval, Facultat de Geografia i Història, Universitat de Barcelona, s’ha realitzat la jornada “La cura un dret en construcció

 

x ArgentonaEl 4 febrer 2022, es va constituir formalment el Consell Consultiu de la Gent Gran d'Argentona, on hi estan representades les Associacions de de persones grans de la Vila i també persones de especial rellevància que hi participen com a experts.

 

x 2030El passat dijous 2 de febrer 2023 es va fer una xerrada al Casal de Gent Gran de Llavaneres per parlar de sostenibilitat. En Joan March en nom de FATEC va traslladar als assistents que amb aquesta iniciativa pretenem donar a conèixer el món de la sostenibilitat, l’agenda 2030 i els ODS, així com el molt que podem fer les persones grans per la millora del planeta.

 

 

x BCNComuEl passat dia 1 de febrer, a la seu de FATEC, ens van visitar les Sres. Gemma Tarafa Regidora de Salut i Cures acompanyada de les Sres. Maria Lluïsa Abbaddo i Carolina Recio referents de Barcelona en Comú i membres de la candidatura de Barcelona en Comú per les eleccions a l’Ajuntament de Barcelona del proper mes de maig.

x RadioCalellaTVEn Josep Carné com a president de FATEC, ha estat invitat a participar en el programa de Ràdio Calella Televisió “La hora de la Gent Gran”, que durant una hora ha permès fer una tertúlia...

 

 

x actiusAcordLa FATEC hem rebut el passat dijous 26 gener 2023 el distintiu “Actius de l’Acord”, un reconeixement impulsat per la Xarxa per una Ciutadania Activa i Compromesa (XCAC) de l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva per premiar, reconèixer i visualitzar els projectes i treballs que s’estem portant a terme per promoure el compromís social de la ciutadania.

x hospitalet

Avui hem mantingut una reunió de treball amb la Tinenta d’Alcaldia de l’Ajuntament de l’Hospitalet Sra. Maria Angeles Sariñena com a Regidora de l’Àrea de Participació i Relacions Ciutadanes, en la que el president Josep Carné i vicepresident Ramon Tubella, han fet una presentació de FATEC

 

 

x UnitsxAvancarA la seu de FATEC ens ha visitat el Diputat Ramon Espadaler d’Units per Avançar que ha vingut acompanyat per la Sra. Montserrat Serrallonga, i d’en Joan March de la Fundació Social Obra de Maria a fi de poder fer una anàlisis de la situació actual i de futur de les persones grans.

 

x EnComuPodemContinuant amb les reunions amb els diferents partit polítics del Parlament de Catalunya per parlar de l’afectació de la bretxa digital i les seves afectacions en especial a la gent gran, el passat dia 21 de desembre 2022, els Srs. Ollé, Schwartz, i Maestre de FATEC vam mantenir una trobada amb la Diputada Jèssica González del Grup parlamentari "En Comú Podem”

 

 

 

x logoParlamentActualment el Parlament de Catalunya està tramitant el Projecte de llei de foment de l'associacionisme. I per fer aportacions a la mateixa, la FATEC em estat convocats a una Compareixença davant els grups parlamentaris a fi de que puguin recollir i incorporar en el text final aquestes aportacions.

 

 

 

x logoParlamentLa Comissió de Drets Socials del Parlament de Catalunya ha creat el Grup de Treball d'Anàlisi de l'Impacte de la Covid-19 en les Residències (GTAICRE) per a fer una anàlisi acurada, amb perspectiva, sobre les causes de l’impacte de la pandèmia en les residències.

 

 

x FcioObraMariaEl 14 desembre 2012 a la sala d’actes de l’ajuntament de Pineda, es va presentar la convocatòria d’ajusts de la Fundació Obra Social de Maria amb la presencia del Il·lmo. Alcalde Sr. Xavier Amor, autoritats local i del Consell Comarcal

x bontracteLa nostra societat està en un procés d’envelliment progressiu i amb nombroses i diverses manifestacions de maltractament vers les persones grans. Moltes són subtils i están amagades en hàbits de conducta considerats normals, com per exemple l’edatisme, però que afecten a la qualitat de vida de la persona.

 

 

x podcastL’Edat de l’Oblit és un podcast d'ACRA i Unión de Entidades que té per objectiu lluitar contra els tabús i els prejudicis existents envers la gent gran. Sexe, amor, soledat, noves tecnologies, abusos, privacitat, etc... són alguns dels temes que es tracten al llarg de deu capítols.

 

x diaVoluntariatEl 5 de desembre es commemora a tot el món, el Dia Internacional del Voluntariat, una data que busca ressaltar la important tasca que fan totes aquelles persones que decideixen, de manera desinteressada, estendre una mà amiga per fer del nostre món un lloc millor.

 

 

 

x domusViEls Premis Fundació DomusVi es concedeixen amb l'objectiu de reconèixer el compromís social de persones i institucions que contribueixen a millorar la qualitat de la vida de la gent gran i en situació de dependència, i fan del món un lloc millor.

 

logo fatec genericEl 30 novembre 2022, s’ha realitzat la XXXIX Assemblea General de FATEC, en la que hi hagut dues parts, la primera una Assemblea Extraordinària on s’ha aprovat la modificació dels nostres estatuts, la segona part s’ha realitzat l’Assemblea General Ordinària

 

x consellciutatEn la Sala del Consell de Cent de l’Ajuntament de Barcelona el passat dia 22 de novembre de 2022 el Consell de Ciutat de Barcelona va organitzar una jornada sobre les dificultats d’accessibilitat a l’administració pública...

 

x ballEl passat 17 de novembre, es va realitzar l’acte inaugural del Barcelona Aging coLLaboratory (BALL), a la sala Geron (paraula grega que significa persona d’edat o persona anciana) del Parc Sanitari Pere Virgili, on ens va permetre fer la presentació del Living Lab davant les administracions publiques del país, Entitats i professionals dels sector

 

x livinglabdayEn el Parc Sanitari de Sant Joan de Deu, de Sant Boi de Llobregat, el dia 15 de novembre es celebrar la Jornada Living Lab Day, com construir l’envelliment del Segle XXI.
Hi van haver tres taules rodones: Gent gran i qualitat de vida.

 

x VeusGGFATEC- Federació de Associacions de Gent Gran de Catalunya, entitat que agrupa més de 500 casals i Associacions de Gent Gran, és membre del Consell Assessor de la Gent Gran, de l’Ajuntament de Barcelona.

 

 

 x PinedaMar

El passat 3 de novembre el Sr. Joaquim Julve de FATEC i el Sr. Joan March de la Fundació Social Obra de Maria van mantenir una reunió de treball a l’ajuntament de Pineda de Mar amb el seu Alcalde Il·lm. Xavier Amor Martín, la Regidora de Participació Ciutadana, Diversitat, Polítiques de Gènere i Gent Gran: Verónica Rebollo, la Regidora de Drets Socials i Accés a la Vivenda Marta Martín i, en la que també hi va participar l'Associació de Jubilats i Pensionistes de Pineda de Mar. 

 

 

 

x optiMotEls voluntaris de FATEC ens sentim satisfets de que a dia d'avui el terme “EDATISME” ja està inclòs als diccionaris de la Llengua Catalana ...

 

x BeSafeFATEC- Federació de Associacions de Gent Gran de Catalunya, entitat que agrupa més de 500 casals i Associacions de Gent Gran, el passat 21 de setembre ha participat en el projecte BE-SAFE a través del seu vicepresident Jordi Romero formant part del Consell de Pacients i Cuidadors, projecte liderat a Espanya per la Fundació Salut i Envelliment de la UAB. Fundació Salut i Envelliment de la UAB.

 

x ballEl dimecres 26 d’octubre, s’ha presentat en roda de premsa, el Barcelona Aging coLLaboratory (BALL), el primer Living Lab centrat en envelliment, a la seu del Parc Sanitari Pere Virgili, Barcelona., en l’acte ha comtat amb la participació del Dr. Marco Inzitari, director d'Atenció Integrada del Parc Sanitari Pere Virgili; Sr. Josep Carné, president de la FATEC (Federació d'Associacions de la Gent Gran de Catalunya), i del Sr. Guillem Alenyà, investigador i director de l'Institut de Robòtica Industrial (IRI UPC-CSIC).

fatec sol petitAquest 25 d’octubre s’ha celebrat la 10ª trobada de Casals en format telemàtic, en el que hi ha participat 33 casals. Youtube al següent enllaç:

https://youtu.be/HSy3EdmKNNE

 

 

x firagran22En el marc de FiraGran i dins de l’espai Àgora el 21 octubre 2022, la FATEC ha impulsat la presentació del projecte Barcelona Aging coLLaboratory (BALL) que té com a objectiu crear solucions innovadores, amb la participació dels usuaris finals, per millorar la qualitat de vida i l’atenció sanitària i social de les persones grans.

 

x brecha digitalfatecjuntsEn motiu de la campanya de FATEC (Federació d’Associacions de Gran de Catalunya) per la “bretxa digital” que tan afecta a la gent gran, estem parlant amb els diferents partits polítics per demandar que les Administracions tan Estatals com Autonòmiques així com les Companyies de Subministraments, suavitzin el tracte amb les persones grans i les que precisin d’una millor atenció, sabem que la tecnologia la podem aturar, però si demanem que els programes siguin mes amigables i senzills per les persones grans...

 

 

x brecha digitalfatecpscEn motiu de la campanya de FATEC (Federació d’Associacions de Gran de Catalunya) per la “bretxa digital” que tan afecta a la gent gran, estem parlant amb els diferents partits polítics per demandar que les Administracions tan Estatals com Autonòmiques així com les Companyies de Subministraments, suavitzin el tracte amb les persones grans i les que precisin d’una millor atenció, sabem que la tecnologia la podem aturar, però si demanem que els programes siguin mes amigables i senzills per les persones grans...