La FATEC, com a membre del Pacte Nacional pel Dret a Decidir des de la seva creació, va ser convocada a participar en la reunió que es va realitzar el 23 de desembre de 2016 al Parlament de Catalunya. Va ser el nostre president Josep Carné, qui va poder aportar la veu de la gent gran en el acte, en el que el President Puigdemont va fer la proposta de reconversió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir en el Pacte Nacional pel Referèndum amb l’objectiu de centrar el esforços per aconseguir un referèndum a través d’una campanya nacional, estatal i internacional i el suport de tota la ciutadania i Entitats, perseverant en la via pactada i amb totes les garanties.

Per vetllar pel bon funcionament del procés s’ha creat un Comitè Executiu format per, Joan Ignasi Elena, Maite Arqué, Itziar González, Francesc Pané, Jaume Bosch, Carme-Laura Gil, Carme Porta i Francesc Dalmases, tots ells persones rellevants que han ocupat càrrecs públics.

Tots els representant de les Entitats i partits politics en el acte, van tenir l’oportunitat de fer les seves aportacions, on és va fer palesa el suport a l’iniciativa, i en nom de la FATEC, el Sr. Carné va dir:

M. Hble. President i Presidenta, Hble. Consellers, autoritats, vull donar-los les gràcies per tenir l’oportunitat de poder aportar la veu de les persones grans en aquest acte. La Fatec representem a 736 Casals, Llars de Jubilats, i Entitats de gent gran de tota Catalunya, i els seus socis sumen al voltant de mig milió de persones que representa més del 30% dels jubilats de Catalunya. En l’Assemblea General, del 10 d’abril del 2013, per votació nominal i secreta, el Compromissaris van aprovar per el 72,3% adherir-nos al Dret a Decidir, que entenem que com a conseqüència porta al dret a un referèndum.

Esperem que aquest desig, ben aviat és converteixi en realitat. Però ens agradaria que és fes de forma solem-ne, on per davant de tot hi hagués una amplia participació, a fi de que el resultat fos una decisió majoritària on ningú mai el podés qüestionar.

Els grans tenim molts problemes però avui pensem més en els nostres fills i nets que no pas en nosaltres mateixos, perquè al que volem i ens agradaria és poder-los deixar un futur millor i un país més pròsper.

Degut a la nostra experiència, som conscients que la cultura, les tradicions, la llengua no son les que salven els pobles, sinó que son els pobles els que han de lluitat per salvar les cultures, la llengua, les tradicions, com també els drets i les llibertats. I pot comptar President amb els grans per aconseguir-ho.

A nosaltres per raó d’edat ens queda poc temps i per tant demanem a qui pertoqui faci al que hagi de fer per sortir d’aquest atzucac, (nosaltres ens comprometem a aportar el nostre gra de sorra), i ens posem a disposició del Comitè Executiu per tot al que convingui, amb l’objectiu de que ben aviat puguem d’un cop i per sempre veure amb claredat quin país és al que deixarem a els nostres descendents.

 

pacte dret decidir 01