El passat 26 d’abril organitzat per la Residencia d’Investigadors CSIC – Generalitat de Catalunya i la FATEC, dins del 11è cicle Ciència, Societat i Envelliment, va tenir lloc la jornada per parlar i debatre dos temes importants:

  • Estat del Benestar: és sostenible
  • I ... amb robots pel nostre voltant

Van intervenir per parlar del Estat del Benestar la Sra. Sònia Fuertes - Vicepresidenta de la Taula del Tercer Sector, on va exposar la problemàtica de la Renda Garantida de ciutadania, la reducció de la desigualtat social, la pobresa i com pot afectar la robotització en l’envelliment actiu i com podem ser útils a la comunitat quan no som població activa.

Per altra banda el Sr. Xavier Ferrer – President del Consell Català del Moviment Europeu en va fer una exposició des de el punt de vista d’Europa i com actua els diferents països de la UE en el tema de l’Estat del Benestar i sobre tot en el sistema de pensions i la seva sostenibilitat.

Per parlar-nos sobre el tema dels robots van intervenir el Sr. José Antonio Gallego i el Sr. Cecilio Angulo, experts en robòtica social, que ens van fer una exposició de com la robòtica ens està ajudant a viure de forma millor i que estem davant uns avanços que son inimaginables, i que pot comportat un canvi radical en el nostre model de vida.

Es va generar un gran debat participatiu per part de tots els assistents, en el que va quedar demostrat el interès en el temes tractats.

 

csic abril2017 01

 

 

csic abril2017 02

 

 

csic abril2017 03

 

 

Documentació de la jornada: