LA FATEC ESTÀ TOTALMENT EN DESACORD EN QUE HEM DE DEIXAR DE CONDUIR PEL SOLS FET DE SER GRANS

Davant la polèmica sorgida en la televisió de Catalunya TV3 al voltant de que com a conseqüència d’un atropellament d’un conductor de més de 90 anys a un vianant s’hauria de plantejar restringir el permís de conduir a persones grans a una determinada edat.

Des de la nostra Federació creiem que l’edat no ha de ser un problema, si la persona es troba en bones condicions. Per aquest motiu hem emès un comunicat, que hem fet arribar a tots els mitjans de comunicació, manifestant la nostra posició, que és la següent:

 

NOTA DE PREMSA

La FEDERACIO D’ASSOCIACIONS DE GENT GRAN DE CATALUNYA (FATEC), Entitat que aglutina més de 500 Casals i Associacions de gent gran de Catalunya, que la seva raó de ser, és treballar per millorar la vida de les persones grans.

Volem expressar que ens sobta el fet de que en els mitjans de comunicació es demani que a les persones grans se’ls hagi de posar un topall per l’edat, per poder disposar del carnet de conduir, pel sol fet de ser grans, i “no hi estem gens d’acord”.

Som conscients de que las persones grans potser no tenim els mateixos reflexes que teníem quan érem joves, i que el transit no és el mateix de quan nosaltres ens vam treure el permís de conduir, però això no és una norma per discriminar als més grans per poder portar un cotxe.

Segons el manifest de la “Platform AGE Europe”, (entitat de la que formem part a FATEC) les persones grans tenim els mateixos drets que tothom, i no hem de ser tractats de forma diferent pel sol fet de tenir anys. Un atropellament fet per un conductor de 90 anys no és massa diferent del ocasionat per un de 18 o 20, i per això no hem de limitar la conducció als joves.

A Fatec som conscients de que quan som grans no tot és igual i per tant estem treballant amb els nostres associats per sensibilitzar-los del risc de la circulació viària, i ho fem amb el projecte “mou-te amb GRAN seguretat”, que és un programa de conferències per millorar la seguretat viària de les persones grans. .

És cert, i estem convençuts que una manera de millorar aquesta seguretat en la conducció de la gent gra, ha de passar per revisar i fer de forma més acurada els controls o exàmens, per a la renovació del carnet de conduir, però si es tenen bones condicions físiques no és correcte privar del carnet de conduir, per raons de la edat.

Barcelona 23 de març de 2017

Junta Directiva de FATEC

 

Com a conseqüència d’aquesta nota en els darrers dies hem estat cridats per diferents mitjans per poder debatre sobre aquest tema. El Sr. Josep Cayuelas com a coordinador del projecte de FATEC “Mou-te amb gran seguretat” ha participat en programes a Beteve, la SER i la COPE, i el nostre portaveu Sr. Enric Ollé ha estat en la Televisió de Badalona i en un altre programa de ràdio Beteve, també el nostre president Sr. Carné i el Sr. Ollé van participar en el programa “Plusvàlua” del Centre d’Estudis Econòmics i Socials - CEES, de Ràdio Estel on van tenir l’oportunitat de parlar d’aquest tema.

 

carnet conduir 01

 

carnet conduir 02

 

carnet conduir 03