El dia 1 de juliol 2021, s'ha realitzat la 4a trobada de Casals de FATEC amb l'objectiu de continuar estant en contacte amb els representants del món de la gent gran per poder analitzar, compartir, debatre tots els problemes que més ens afecten.

En aquesta ocasió en el moment de la benvinguda, a part de la del nostre president Josep Carné, hi ha intervingut el cap de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra el Major Josep Lluis Trapero que ens va animar a prosseguir en mantenir un envelliment actiu i estar units per continuar fent aportacions a la Societat.

Posteriorment la Mossa Ana Hernàndez, de l'Àrea Central de Proximitat i de Seguretat Ciutadana de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra, ens va parlar sobre la detecció i prevenció d'estafes per Internet, relacionades amb la Covid-19 o estafes que podem patir de manera presencial. També aprofitant que comença el període estival ens va explicar alguns consells preventius a tenir en compte durant les vacances.

Continuant amb les presentacions de donar a conèixer els Centres de gent gran de les diferents demarcacions territorials, el Sr. Batiste Torrubiano, president de la Llar de Jubilats de Bell-lloc d'Urgell, i la Sra. Montse Roldan, com a representant de la Coordinadora de jubilats de Manresa, ens van fer una exposició de quina és la situació actual, de com ho estan vivint i les expectatives de futur.

Tanmateix, la Sra. Marta Raventós de FATEC va fer una presentació del programa que estem desenvolupant de com podem prevenir la Soledat, al temps de fer una crida per aconseguir voluntaris que ens ajudin a tirar endavant aquest projecte, emplaçant-nos a què després de l'estiu implementar-lo de forma definitiva.

En el torn de paraules es va generar un debat obert i participatiu, que va donar peu a una molt bona participació posant sobre la taula les problemàtiques més importants que ens toca viure en aquest moment i com podem trobar solucions que ens permetin tornar definitivament a la normalitat dels nostres Centres i de les nostres vides.

 

 

Vídeo de la trobada de casals: