eutanasia1

eutanasia2

x eutanasia

El passat dia 29/09/2021, es va celebrar una taula rodona al espai Calabria66 organitzat per Marea Blanca de Catalunya i Dret a Morir Dignament de Catalunya (DMD) per debatre sobre la garantia de l'eutanàsia a ser un dret accessible a tothom que el vulgui exercir i el necessiti. Al efecte de reivindicar que:

  • L’objecció de consciència no esdevingui un obstacle
  • Que les institucions contràries no pressionin el seu personal  sanitari perquè objecti.
  • No s'opti per externalitzar  el servei  d'eutanàsia a  clíniques privades
  • Que la sanitat pública tingui els recursos necessaris

Com a ponents hi van participar Sr. Toni Barbarà Molina, de Marea Blanca de Catalunya. – Sra. Isabel Alonso Dávila, Dret a Morir Dignament de Catalunya (DMD-Cat). – Sr. Josep Carné i Teixidó, Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya (FATEC) – Sr. Albert Torrens, Confederació Associacions d’Associacions Veïnals Catalunya (CONFAVC), actuant de moderadora la Sra. Montse Busquets Surribas, Professora de l’Escola d’Infermeria de la UBA.

Aquest acte va comptar també amb una fila “0” on representants del mon de la sanitat, de partits polítics com de diferents sindicats que els va permetre fer les seves aportacions.

Per part de FATEC, es va exposar el punt de vista de les persones grans, fen èmfasis en que a part de voler viure i envellir amb dignitat, volem també morir amb dignitat, i esperem que si així ho decidim, l’eutanàsia com a Bona Mort sigui una opció més a tenir en consideració per aconseguir-ho.

L’acte va acabar amb un molt bona participació dels assistents a l’auditori, com també de les persones que ho van seguir en directe a traves de streaming.

Al següent vídeo teniu la intervenció del President de FATEC

Està disponible la jornada en el següent enllaç: https://youtu.be/89gPRQgRu5Y