El passat 11 de març hem participat en el Taller “L’ENVELLIMENT EN PRIMERA PERSONA – COMPARTIR PER FER-HO MILLOR” realitzat a la Facultat de Medicina de Vic i de Manresa per l’assignatura de cinquè curs de medicina “La Continuïtat Vital. Canvi en l’Organisme: ENVELLIMENT”.

Ens aquest taller i per aportar la veu de les persones grans per part de FATEC hi ha participat la Sra. Chon Gonzalez a la Facultat de Manresa i en Josep Carné a la de Vic.

L’objectiu del taller ha estat el de donar a conèixer quina és l’experiència de l’envelliment per part de les persones grans, així com per poder transmetre la visió que tenim con a eina bàsica per a la personalització de la seva atenció i la planificació dels serveis sanitaris.

La jornada ha donat peu apart de aportar la nostra experiència i preocupacions sobre l’envelliment, poder analitzar i debatre amb els estudiants la relació entre el metges/metgesses i les persones grans, com també la situació del sistema de salut/social per l’atenció a les persones més vulnerables, en el que hem manifestant que estem esperançats que els investigadors, tinguin com a prioritat buscar respostes per a una millora en salut per permetre’ns viure més i millor, i que volem ser ciutadans malalts amb drets.

En cada un dels tallers hi ha participat una vintena d’estudiants en la que al final s’han fet unes conclusions del que ha donat de si la jornada, amb un debat constructiu, interesant i engrescador en el que s’ha posat de manifest l’eficàcia del diàleg per una bona relació intergeneracional entre professionals de la salut joves i pacients grans.

 

 

FMedicina 1 FMedicina 2 FMedicina 3