Vuitena Trobada de Casals Abril '22

 El passat 6 d’abril 2022, es va celebrar la vuitena trobada de casals de FATEC, de forma telemàtica amb la presencia d’una cinquantena de centres.

En l’apartat de donar a conèixer Centres del territori, va ser el president de la Llar de Persones Grans de Tiana Sr. Frederic Corominas que ens va presentar les activitats que estan portant a terme així com també les seves inquietuds, preocupacions i com estan ajudant i motivant des de la Llar a les persones grans del municipi a participar en activitats per aconseguir un envelliment actiu, saludable i participatiu.

Per altra banda el director de l’Agencia Catalana de Consum (ACC), Sr. Francesc Sutrias ens va fer una xerrada per orientar i aconsellar-nos de com hem d’actuar en el moment de fer compres o contractar serveis, així saber quins son els nostres drets i com podem fer reclamacions en el cas de que sigui necessari.

La intervenció del Sr. Sutrias va tenir una molt bona acollida ja que ens va permetre reflexionar i analitzar de com fem habitualment els actes de consum i de com els hauríem de fer, així com saber de com hem d’actuar en cada cas. Com a conclusions general se’ns va aconsellar fer les coses amb sentit comú, prudència, i fent valer els nostres drets com a consumidors.

Per altra banda la trobada ens va permetre poder fer un repàs dels resultats de les accions empreses per demanar als Ajuntaments de Catalunya que ens donin suport a les nostres reivindicacions per trobar solucions a l’exclusió financera que estem patint degut a l’atenció que se’ns dispensa, i pel tancament de sucursals bancaries.

Gràcies al suport rebut de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), la Associació Catalana de Municipis (ACM) i l’Associació de Micropobles de Catalunya, son molts els ajuntament que s’han pronunciat fent-nos arribar les mocions de suport que han emès donant suport a la iniciativa proposada per FATEC.

També s’ha informat de que En Josep Carné com a president de FATEC ha estat nombrat membre del Consell Assessor del diari “65YMAS” (especialitzat en temes de persones grans) que ens permetrà poder fer arribar les activitats, inquietuds i comentaris, tant de Fatec com dels diferents Casals que en formen part, i ser publicades en un diari a nivell estatal; es pot llegir de forma digital a: www.65YMAS.com