ICD1
ICD2

 

Avui hem mantingut una reunió de treball amb la Directora executiva de l’Institut Català de la Dona (ICD), Sra. Neus Pociello a fi de poder exposar la preocupació que tenim des de FATEC sobre el tracte que rep la dona gran a la nostra societat i com podem contribuir a fer un reconeixement a totes aquestes dones que avui son grans i que sempre han jugat un paper clau en la construcció d’una societat més justa i igualitària, i que ara mes que mai està donant suport per la crisi de la Covid-19 com a treballadores de la salut, cuidadores, innovadores i organitzadores comunitàries.

Hem observat que com a conseqüència de la pandèmia, han sorgit nous obstacles que se sumen als de caràcter social, les dones grans s'enfronten a un augment de la violència domèstica, a tasques de cures no remunerats entre altres. Es per això que, volem defensar els seus drets i reconèixer el seu lideratge i potencial, com també reivindicar l’aplicació de polítiques que permetin avançar cap a una igualtat de gènere.

La Directora ens ha orientat d’alguns dels camins a emprendre per donar visibilitat a aquestes reivindicacions i com podem trobar sinergies de treball conjuntes tant en el seu departament com amb altres entitats que lluiten contra el masclisme, les seves conseqüències, i com eliminar l’influencia que ha tingut des de la infància a les dones que ara son grans.