12TrobadaCasals1
12TrobadaCasals2

 

Aquest 27 de febrer la 12ª trobada de Casals, que ha començat amb la intervenció del president de FATEC Sr. Josep Carné per donar la benvinguda a la cinquantena de casals que s’han connectat. Ha fet referencia a que avui es celebra a tot el món el “Dia Mundial de les ONG”, una efemèride que commemora la lloable tasca de les persones que formen part d'aquestes organitzacions socials, visibilitzant-ne la importància i l'impacte en la societat.

Al respecte ha llegit la nota de premsa que ha publicat FATEC en el que ha conclòs fent un reconeixement als Casals, Llars de Jubilats, i Entitats de gent gran de tota Catalunya que com a entitats sense ànim de lucre forment part de ONG que treballant pel bé de les persones grans.

Seguidament el Casal de la Gent Gran de Llavaneres ha fet una presentació de les activitats que estan duent a terme en el seu centre, en el que ha destacat les accions que impulsen per una bona relació intergeneracional amb activitats entre el més joves i les persones grans del Casal.

Posteriorment i davant les preocupacions que tenim les persones grans en temes de salut, la Dra. Adriana Mas, Directora d’atenció Primària del ICS (Institut Català de la Salut), i la Dra. Marga Garcia, Coordinadora atenció Ciutadana del ICS, ens han parlat sobre “atenció assistencial de funcionament del Centres d’Atenció Primària (CAP)”.

Ha estat una presentació molt interesant on ens ha permès entendre i saber quina és la situació actual dels Centres d’Atenció en especial després de la pandèmia, així de com ha de ser la formula d’actuació per part de tothom (professionals i pacients), per poder tenir garantida la millor atenció, també ens han donat unes pautes a seguir ja que el 80% del determinants de salut no depenent del sistema sanitari, per tant son molts els aspectes externs i hàbits d’actuació que hi tenen molt a veure per a una millor salut.

Cal destacar la molt bona participació dels assistents, on tothom hi ha pogut dir la seva, i s’ha pogut aclarir molts dels dubtes que com a pacient podem tenir.

La jornada també ha donat peu a parlar del projecte de FATEC “Bon Tracte”, com a proposta per la lluita contra el maltractament de les persones grans. També s’ha comentar el suport que oferim a les persones dels Casals que ho necessiten de com poden aconseguir el “Bo Social” que son els descomptes en els subministraments d’energia.