El dissabte 6 de juny de 2015 i en el marc de Firagran 2015 (celebrada a les Drassanes de Barceliona), FATEC va organitzar una conferència-taller titulada "Hola Cervell" a càrrec de la Sra. Mercè Mas i la Sra. Cristina Negrié. En la conferència es va presentar el programa "Hello Brain", desenvolupat per el Trinity College de Dublín amb col·laboració de AGE plataforma Europa, Red Dog i 360 Production, i del qual FATEC, com a membre d'AGE, n'és ambaixador.

Aquest projecte, finançat per la Unió Europea, s'entén com un enfocament per a la prevenció eficient de la demència en tant que sensibilitza a la població sobre aquest tema i apunta la necessitat de la promoció i l'estimulació al llarg de tota la vida de les activitats físiques i mentals. El programa té com a objectiu cridar l'atenció sobre el fet que la pèrdua de memòria i la demència no són parts inevitables del procés d'envelliment i que les funcions cognitives i la memòria es poden promoure de manera pro-activa a llarg termini.

Durant la presentació es van poder veure uns vídeos informatius que expliquen d'una manera molt entenedora i entretinguda com funciona el cervell.

 

presentacio-firagran-hellobrain-01

Cristina Negrié (esquerra) i Mercè Mas (dreta) durant la presentació a Firagran

 

Finalitzada la mateixa es va realitzar una activitat entre el públic assistent. Per finalitzar, els grups de treball que es van formar entre els assistents van presentar els seus resultats i a continuació el Sr. Josep Carné, vicepresident de FATEC, va ser l'encarregat de la cloenda del acte, en la que va animar a tots els assistents a acceptar el repte del projecte i a fer difusió del mateix.

Més informació del projecte "Hello Brain":