DESCRIPCIÓ DEL PROGRAMA

 

La pràctica d’exercici físic en la gent gran resulta molt positiva, donats els beneficis que aquesta activitat proporciona a totes les persones que la realitzen (amb independència de la seva edat), però també en consideració a les limitacions i els problemes físics i mentals que aquest col·lectiu pot patir durant aquesta etapa de la seva vida.

FATEC, impulsa amb especial atenció l’activitat física, treballa de forma complementària temes que forçosament han d’acompanyar a l’exercici físic, com son la dietètica, la nutrició, la higiene postural, l’exercici de la ment, i tot allò que pugui tenir relació amb el MANTENIR-SE EN FORMA.

plusvida-01

 

COM ES REALITZA?

 

1er. Punt: a través de l’execució de grups d’entre 18 a 25 persones en dues sessions setmanals durant 9 mesos, guiada per un monitor o monitora, especialitzada en la Gent Gran, el que representa un total de seixanta hores d’activitat física per cada grup, amb suport professional per desenvolupar l’activitat d’una forma correcte i guiada amb els accessoris i complements necessaris.

2n. Punt: es complementa amb unes xerrades I tallers enfocats a enfortir el coneixement del funcionament del nostre organisme, en el procés d’envelliment.

Aquestes xerrades i tallers, a part de ser un element complementari al servei dels inscrits al mateix, també ens serveixen com un mitjà eficaç de sensibilització per la resta de Gent Gran del Casal o entitat, que no duguin a terme una pràctica organitzada de l’exercici físic.

plusvida-02

 

OBJECTIUS

  • Potenciar l’activitat esportiva de 3.000 persones més de les actuals.
  • Aprofitar aquest potencial de participació per difondre a través de material esportiu l’esponsorització d’una empresa privada.
  • Aprofitar els canals de comunicació amb que compta la FATEC. Revista Tardor, pàgina web, infofatecs, comunicació directe als Casals...
 
 
plusvida-03

 

 

LLibres d'activitat física per a gent gran

  1. Manual de pràctica física i esportiva: Introducció (52 planes amb il·lustracions)
  2. Manual de pràctica física i esportiva: "Movem el cor" (52 planes amb il·lustracions)