x logo INSSL’INSTITUT NACIONAL DE LA SEGURETAT SOCIAL DE BARCELONA ha preparat amb molt detall, facilitat d’interpretació i simplicitat, una PRESENTACIO de com poder tenir accés fàcil i ràpid a les oficines del Institut per realitzar les gestions que el ciutadà necessita.

 

 

x logo la gran pantalla negro WEBDe l'1 a el 4 de juliol es celebra la 3a Edició de Festival Internacional de les Persones Grans de Barcelona.
FATEC col·labora amb els organitzadors d'aquest esdeveniment i això ens permet tenir accés a entrades gratuïtes per algunes sessions al cinema Girona (carrer Girona 175, Barcelona), també es pot accedir a totes les pel·lícules per la plataforma de pagament Filmin, fins el 10 de Juliol

diadona logo

"Dones líders: Per un futur igualitari en el món de la Covid-19". És el lema declarat per la ONU en aquest 2021 en el dia Internacional de la dona, que pretén donar a conèixer els enormes esforços que realitzen dones a tot el món per forjar un futur més igualitari i recuperar-se de la pandèmia de la Covid-19,...

 

 

 

 

 

fatec120 dol

El dia 6 de juny de 2021 ens ha deixat el nostre bon amic i company Josep Mª Abella, que portava actuant com a voluntari de FATEC des de l’any 2001, en el que el nostre president Ferran Ariño el va demanar d’assumir el contacte amb els Casals de gent gran federats a FATEC, proposar a altres d’afiliar-se i mantenir un contacte i una tramesa d’informació regular amb tot ells.

 

 

 

piramide poblacio INE

Estem vivint un canvi demogràfic que ens permet viure més anys, però és un evidencia que aquest increment de la longevitat en els darrers anys ha comportat un increment de persones dependents a la nostra societat. Davant d'aquest fet, el Govern de l'Estat va aprovar la Llei 39/2006 de 14 de desembre de 2006 de Promoció de l'autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència, popularment coneguda com a Llei de la dependència.

 

El departament de Treball Benestar i Famílies publica les dades de Catalunya en el següent enllaç.

http://treballiaferssocials.gencat.cat/ca/ambits_tematics/persones_amb_dependencia/dades_dependencia/

Però a fi de poder disposar d’una informació estadística acurada de com s’està desenvolupant la llei en cada Comunitat Autònoma, des de FATEC generem un informe mensual basant-nos en les dades que publica l’Imserso i que poden veure en l’enllaç adjunt.

  • 2020