Imprimeix

 

maltractamentGG

 

El proper dia 15 de juny es celebra a tot el mon el “Dia Mundial de la Presa de Consciència de l’Abús i Maltractament en la Vellesa”.

Durant aquests mesos que ha durat el confinament, son moltes les noticies que s’han publicat sobre la violència de gènere, però molt poc s’ha parlat sobre els maltractaments de la gent gran, al que dona a demostrar que el maltractament de la gent gran passa gairebé inadvertit a tot el món perquè es considera un assumpte essencialment privat. Des de FATEC i des de fa molt de temps que lluitem per la prevenció, la visualització i l’eliminació d’aquest fenomen.

Volem manifestar que:

Conscients de la dificultat que pot comportar en molts casos fer una denuncia, des de FATEC volem ajudar a fer-ho i per això en el portal www.fatec.cat trobaran una pastilla a on, de forma completament anònima, es pot fer una denuncia a la Fiscalia de Catalunya.

Però per sobre de tot demanem i reclamem oficines i organismes d’atenció a les persones grans maltractades i que es dissenyin politiques globals i transversals per fer front a aquesta xacra.

Veure el manifest en el document adjunt aquí